3D vevd strukturelt sammensatt materiale av tekstil tar hensyn til både stivhet og støtdemping

- Dec 13, 2018-

3D vevd strukturelt sammensatt materiale av tekstil tar hensyn til både stivhet og støtdemping

University of Surrey har angivelig gått sammen med Hopkins University for å produsere et nytt materiale som kan brukes i fremtidige biler. Det nye materialet tåler intense vibrasjoner, har også en bemerkelsesverdig effekt av støydemping (støy eliminering, lyddemping).

Forskere bruker flersjikt 3D vevd teknologi tekstilstrukturkompositter (3D vevde tekniske tekstilkompositter) som fibermateriale, arrangementet av hvert lag av materiale gjør det midterste laget av tekstilstrukturen aktiv, og det ytre laget av materiale forblir stivt, slik at i ved høy stivhet kan også oppnå god støtdempingseffekt.

Slike materialegenskaper er sjeldne i konvensjonelle materialer, fordi økt stivhet betyr mindre mobilitet av indre partikler, noe som svekker effekten av støtdemping. Tvert imot, mens du sikrer støtdemping, vil stivheten bli svekket. Dette er grunnen til at mange metaller har høy stivhet, men dårlig støtdemping, og skum har god støtdemping, men ikke høy stivhet.

Det er ingen tvil om at forskernes nye oppfinnelse er imponerende og vil ha stor innvirkning på produksjonen av mange produkter, spesielt de som trenger både stivhet og støtdemping.

Se for deg å lage karosserideler med nye materialer i stedet for tradisjonelt stål og aluminium, og kabininnredningen ville være roligere når kjøretøyet beveget seg. I dag har bilbedrifter tatt i bruk et stort antall lydisolasjonsmaterialer for å sikre at passasjerene ikke blir forstyrret av støy og vibrasjoner.

Imidlertid må dette ofre bilens samlede ytelse og drivstofføkonomi. Innføring av lydisolasjonsmateriale vil ikke bare påvirke kjøretøyets ytelse, men også redusere plassen inne i bilen. Imidlertid kan bruk av 3D-vevde tekstilstrukturkompositter ikke bare oppnå vektreduksjonsmålet for kjøretøyet, men også forbedre det indre rommet. I tillegg er materialet lovende, hovedsakelig på grunn av dets høye temperaturbestandighet.

I forskningsoppgaven sa det: "I tillegg til demping og 13 andre mekaniske egenskaper, representerte 3D-tekstilstrukturmaterialet fluidgjennomtrengeligheten, termisk transport og høye temperaturmotstander til det tilpassede væsken, noe som kunne gi flere funksjoner for fremtidige studier ."