Grunnleggende kunnskap om bomullstrykk

- Mar 23, 2019-

Grunnleggende kunnskap om bomullstrykk

  Utarbeidelse av blomstermønstre

1. Blomsterstørrelse

Uansett hva slags stoff vi har mottatt, må vi først se på størrelsen på det resirkulerte stoffet. Den såkalte resirkuleringsstørrelsen refererer til avstanden til det samme mønsteret i en syklus i lengderetningen (lengdegrad). Den konvensjonelle størrelsen er 64 cm en syklus, det vil si vanlig roterende skjermutskrift. For tiden har den mer avanserte importerte roterende skjermutskriftsmaskinen økt størrelsen på 81,7 cm, 91,4 cm og 101,8 cm. I tillegg kan resirkuleringsstørrelsen bare skrives ut med flatskjermutskrift. Den andre forskjellen mellom trykk på sirkulær skjerm og flatskjermutskrift er at effektiviteten til flatskjermtrykk er liten, men effekten av å trykke blomster, figurer og moire lag er fremtredende, så behandlingen kostnadene er høyere.

 

2. Mønsterfarge matching

 

Trykking er ikke ofte sammensatt av mange farger. Vi kan ganske enkelt telle antall fargepatcher. Når det er blomster, bør Moire-nivået bedømmes av fagfolk eller fabrikker. Vi bør ikke hoppe til konklusjoner, fordi det også innebærer sitatet vårt. En farge i mønster kalles et sett med farger. Vanligvis er det flere sett med farger. Vi må lage samme mengde skjerm før vi skriver ut. Maskin med rund skjermutskrift kan skrive ut 16 sett med farger. Flatskjermutskrift er ikke begrenset avhengig av størrelsen på blomster. Antall sett med farger er vanligvis ikke mer enn 12 sett. Dette er også relatert til trykkeutstyr i trykke- og fargestoffer. Før vi mottar ordre, må vi spørre tydelig.

 

3. Valg av fargestoffer

 

Bomullstrykk er vanligvis delt inn i reaktiv utskrift og pigmenttrykk. Vanligvis kan vi dømme etter følelsen av hånden. Aktiv utskrift føles veldig myk. Vann kan trenge raskt inn i delene med mønster. Maletrykk føles stivere og vannet i delene med mønster er ikke lett å trenge gjennom. Selvfølgelig kan vi også bruke blekemiddel eller desinfeksjonsvann for enkel testing. I blekevannet er misfargingen den aktive utskriften. Hva slags utskrift kreves det fortsatt av kunden. Aktiv utskriftsprosess er mer, de totale kostnadene er høyere enn malingtrykk, og reaktiv utskrift er i tråd med dagens miljøbeskyttelsestema


Forberedelser for nettverk

 

Etter å ha bestemt oss for om det er roterende skjermutskrift eller flatskjermutskrift, må vi gjøre skjermbilder. Dette er arbeidet med å trykke og farge fabrikker. Vi har litt forståelse. Vanligvis deler fabrikkene fargen i henhold til mønsteret og prøven etter datamaskin, produserer hele effekten fargestegning, lager liten korrektur og begynner å lage stor skjerm etter korrektur av kunder som bekrefter og forbereder utskrift.

 

Utskriftsprosedyrer

 

1. Vanlige prosedyrer

 

Som forbehandling av fargede stoffer (se grunnleggende kunnskap om farging), må den gjennomgå singving, desizing, skuring, bleking, mercerizing og maling før utskrift. Krympningshastigheten for merceriserte stoffer vil imidlertid være for høy. Etter varmeinnstilling kan vi trykke merkeriserte stoffer. Plate-screen printing eller flat screen printing er veldig ineffektivt, vanligvis 20-30 meter per minutt, og klargjøringstiden før utskrift er veldig lang. Roterende skjermutskrift er vanligvis 40-50 meter per minutt. Enkel mønsterutskrift kan nå 80 meter per minutt, noe som viser effektiviteten.

 

2. Forskjellen mellom belegg og etterbehandling av reaktiv utskrift

 

Maletrykk er en fysisk funksjon. Etter utskrift er det nødvendig å bake og fikse fargen for å forbedre farghastigheten. Mange fabrikker har utelatt denne prosessen for å redusere kostnadene. Fasthetseffekten er ikke veldig stor sammenlignet med lys farge. Etter å ha bakt, så lenge tegningen er myk, kan også kalendering og krymping utføres i henhold til kundenes krav, og sluttproduktkontroll og krymping kan også utføres. Pakking.

 

Aktiv utskrift er en kjemisk reaksjon. Det er en prosess med kombinasjonen av reaktive fargestoffer og bomullsfibre. Forutsetningen er at under visse temperatur- og fuktighetsforhold dampes den neste prosessen med utskrift. I denne prosessen reagerer de fleste fargestoffer og fibre, og overskytende fargestoffer og forskjellige katalysatoroppslemminger under utskrift fjernes i vannvask. Følgende er den konvensjonelle strekkmykning, forkrymping, kalandreringsprosess, men også i samsvar med kundens krav til funksjonell etterbehandling som anti-midd og antibakteriell behandling, tre anti-behandling, flammehemmende etterbehandling og så videre.

 

For tiden er det nye utviklinger innen malingtrykk. Nye supermyke belegg og belegg med høy solskinnsstyrke har også blitt mye brukt. Mange malingtrykkprodukter har bestått testen av OeKe-Tex 100 i Europa. Mer reaktive trykkprodukter brukes i klær,