Hvordan vaske lin kjole eller bluse

- Jun 20, 2020-

Må jeg tørke rent lin?

Det enkle svaret på dette er, nei. Sengetøy som er korrekt produsert og behandlet, kan vaskes i maskin eller hånd. Det kan til og med tørkes i tørketrommel ved lave temperaturer. De eneste plaggene som er bedre å bli renset er mer strukturerte, skreddersydde gjenstander som linjakker eller dresser, på grunn av måten de er konstruert på. Følg alltid pleieinstruksjonene på varen din, og test rengjøringsmetoder på et lite, skjult område før du vasker det hele.

Linen Blouse

https://www.lancaifashion.com/cotton-and-linen-clothing/linen-blouse/linen-blouses-for-ladies.htmlHvorfor velge lin fremfor bomull?

Lin er like lett å ta vare på som bomull, men det er mer slitesterkt og blir bedre for hver vask, i motsetning til bomull som kan bli tynn når fibrene blir svekket. Lin bruker mindre ressurser i produksjonen, så det er også et mer miljøvennlig, bærekraftig stoff.

Linen Blouse long

https://www.lancaifashion.com/cotton-and-linen-clothing/linen-blouse/long-linen-blouse.html


Hvordan vasker jeg det?

Lin blir mykere og mer absorberende etter hver vask, noe som er ganske pent. Vask lintøy ved lave temperaturer i lunkent eller kaldt, og helst mykt, vann. Bruk den milde maskinsyklusen og et mildt vaskemiddel for å beskytte fibrene. Les igjen den enkelte produsentens pleieinstruksjoner for å være sikker.

cotton dress

https://www.lancaifashion.com/cotton-and-linen-clothing/linen-dress/women-linen-and-cotton-dress.html


Hvordan tørker jeg lin?

Du kan gjerne tørke lintøy eller tekstil i maskin (tørketrommel), så lenge du holder deg til lave temperaturer. Fjern den fra tørketrommelen når den fremdeles er litt fuktig for å unngå at linet blir stivt, og heng eller ligg flatt for å avslutte tørkeprosessen.


Må jeg stryke lin?

Nei! Jippi! Det er virkelig ikke behov for å stryke linplagg, med mindre de har blitt veldig knust. Faktisk elsker vi de iboende naturlige krøllene og krøllene - det er det som gir lin sin drapete, avslappede, myke følelse. Men hvis du liker å stryke, eller har en gjenstand som virkelig trenger å presses, må du stryke mens stoffet fremdeles er fuktig. Bruk et middels varmt strykejern på dampinnstillingen. Hvitt lin strykes bedre på begge sider, mens mørkt lin bare skal presses på baksiden.


Hvordan oppbevarer jeg sengetøyet mitt?

Oppbevar sengetøyet ditt på et kjølig, tørt sted. unngå plastposer, pappesker og sedertre. Lin har innebygde insektsavvisende egenskaper, så du bør ikke ha noe å frykte fra møll eller andre nibbete skapninger. Når du tar sengetøy ut av lagring, gi det en god lufting og vask hvis det trenger litt forfriskning.


Du kan se hvorfor vi elsker lin - det ser ikke bare fantastisk ut, det kan også vaskes i maskin, tørkes i tørketrommel og trenger ikke stryking hvis det er hengt eller lagt flatt mens det fortsatt er fuktig. Lett!

LCA9020