Linbluse vs bomull --- Hvilket er bedre i sommer

- Jun 20, 2020-

Vel, normalt når juli ruller rundt, snakker vi om høstens mote og innpakning varm i stil, men da denne strålende varmebølgen bremser lite tegn på å ta slutt når som helst snart, trodde vi at vi trenger en pustende og ventilasjonsfri bluse ...

Linen Blouse

Lin mot bomull


Mer spesifikt, hvilket er det bedre stoffet for å overleve denne svimlende sommervarmen?


Hva er lin uansett?

Lin er en helt naturlig fiber som er laget av stilkene til linplanten. Det antas at lin ble brukt til å lage klær så langt tilbake som det gamle Egypt, for 4000 år siden. Men det var Belfast som ble verdens linhovedstad da den produserte mest lin i viktoriatiden.


Så hvordan er det annerledes enn bomull?


Vel, bomull er en annen helt naturlig fiber som vokser som lo rundt frøene til bomullsplanten. Den blir deretter spunnet i tråd for å brukes til å veve stoff for å lage klær. Det var under den industrielle æra av bomullsfabrikker at den virkelig kom til sin rett som et populært stoff.


Hvorfor er lin bedre enn bomull?

Lin er et veldig pustende stoff, og det er også absorberbart. Hva det betyr er at du holder deg kjøligere lenger, og all fuktighet som produseres blir raskt vekk. Det gjør lintøy ideelt om sommeren og arbeid på kontorer uten klimaanlegg (vi føler smerten din).


Lin er også tilfeldigvis 30% sterkere enn bomull og varer til slutt mye lenger, vi snakker år lenger her. Bomullsskjorter har en tendens til å føles glatt og silkeaktig når de er nye, men kan miste det myke preget over tid, mens linskjorter har en tendens til å bli bedre med alderen.


Så hvorfor tror noen at bomull er det bedre blusestoffet?

Noen ganger er lin litt for flinke til å holde deg kjølig, noe som ikke er bra når du går fra den glødende varmen ut i det iskalde klimaanlegget, ja, du vil nok fryse. Lin kan ikke isolere så vel som bomull fordi det er så pustende, og noen klager over den stivelsesholdige skrapete følelsen av en ny linskjorte.


Det andre argumentet fra teambomull er at lin er vanskelig å se bra ut. Det vil være rynker og mange av dem. Dette kan være greit for en smart uformell affære, men sannsynligvis best holdes utenfor formelle møter og anledninger.


Ikke sant, så er lin det bedre valget for bluse da?

Vi tror det er helt ned til personlig preferanse og hvor du skal ha på deg kjolen, men lin er et fantastisk valg for avslappede omgivelser og smarte uformelle arrangementer. Lin er en utmerket allrounder og allsidig nok til å brukes med chinos, jeans og til og med sportsbukser for det avslappede utseendet.


Ettersom lin forbedres med alderen og varer så lenge, er det absolutt verdt å investere i en bluse av høy kvalitet som vil holde kursen. Den gode nyheten er at lin er lett å ta vare på, ikke trenger dyre renserier og et raskt strykejern når fuktighet er mer enn nok til å holde rynkene på et minimum.


https://www.lancaifashion.com/cotton-and-linen-clothing/linen-blouse/linen-blouses-for-ladies.html