Tech-sjefers nye silisiumdals-plaggede skjorter er ikke på moten

- Jan 04, 2019-

T-skjorter, hettegensere og jeans ser ut til å ha blitt standard moteartikler for programmerere under latterliggjøring av sosiale medier.


Dette er ikke uten grunn.


Det er gode grunner til at programmerere foretrekker disse stilene. I tillegg til å være bærbare for hverdagslige arbeider, forstyrrer ikke fortrolighet og uformell komfort dem fra oppgaven du har i denne løse silhuetten. Andre programmerere ser det som en forlengelse av ungdommen deres, og tross alt det nærmeste til skoledagene.


"T-skjorter, hettegensere, jeans ..." Du ser dem fremdeles bæres av programmerere og ingeniører, "sier en teknologikontraktør som jobber i silisiumdalen." De er stolte av hvor de jobber, så det er mange selskaper logoer på klærne. "


Det virker som en tøff stil å riste på, og mens teknologiselskaper har kjempet mot det i næringslivet, hadde ikke de ansatte i lang tid noe imot å bruke den samme generiske T-skjorten som alle andre. Men ettersom teknologibransjen har omfavnet mote de siste årene, har denne tradisjonelle "silicon Valley chic" utviklet seg til en ny versjon av designeren kontra luksuriøs skjorte og dress.


Denne utviklingen er ovenfra og ned, som eksemplifisert av "executive suite" av teknologiselskaper. Facebooks grunnlegger og administrerende direktør Mark zuckerberg har typisk en T-skjorte og jeans til F8- og Oculus-utviklerkonferanser, mens Googles Sundar Pichai ofte har på seg en treningsdrakt og joggesko til brannmøter og hovedtaler.


Selv om det fremdeles kan se ut som den tradisjonelle "silisiumdalsstilen", er disse nøye kuratert mote ACTS.Mr. Zuckerbergs T-skjorte, for eksempel, var faktisk fra Brunello Cucinelli, en italiensk luksuriøs etikett, mens Mr. Pichai hadde på seg Lanvin-joggesko. Andre krediterer moteoppgraderingen til eplegründer Steve Jobs, som gjorde svarte turtlenecks og Levi's til ikoniske uniformer designet av japanske designer issey miyake.


Når flere unge menn blir med i silikondalen, øker antallet programmerere som er interessert i designmerker og luksuriøse eller co-brandede design.


I følge PayScale vil gjennomsnittsalderen for epleansatte i 2018 være 31, Google være 30 og Facebook og LinkedIn blir 29, som nå er en av hovedkreftene for luksusutgifter. I Kina, så tidlig som i 2017, er forbruket av menn av luksusvarer var litt høyere enn hos kvinner på 51%, og det store antallet mannlige ansatte i høyteknologiske selskaper passet på denne trenden.


"Silicon Valley elites trenger et friskere produkt," sier Brunello Cucinelli, administrerende direktør i Brunello Cucinelli. "de trenger råd.


Selv om det er fristende å fremstille teknologiselskaper og deres ansatte når det gjelder underholdningstunts, er det mange eksempler i disse dager som presser tilbake på den stereotypen. Twitter-representant Jack Dorsey, for eksempel, har tidligere uttrykt sin preferanse for Dior Homme-klesskjorter. Tidligere yahoo-sjef Marissa Mayer foretrekker designeren Alexander McQueen.


Victoria Hitchcock, designeren av mote- og livsstilskonsulentfirma Victoria Hitchcock Style, har levert moteinformasjonstjeneste for tekniske ansatte i apple, Facebook, Google og andre selskaper i nesten 20 år. Han fant ut at denne nye stilen av klær er spesielt viktig for folk i silisiumdalen som ofte møter eksterne kunder, reiser utenfor silisiumdalen eller har administrative mål.


"Dette er mer en visualisering for hva det betyr," sa Hitchcock. "Det betyr at jeg skal på flere forskjellige talearrangementer, og at jeg møter flotte mennesker og at jeg skal bli fotografert og lagt ut på sosiale medier. For andre er ideen å få tech-antrekk til å se litt mer sofistikerte ut.


Hitchcock prøver også å gjøre klientene sine så langt borte fra Vans og Allbirds og andre populære motemerker som mulig. Etter hennes mening har disse unge forbrukerne som vokste opp i silisiumdalen høye lønninger og har full råd til kostnadene for designere.


Merker er en annen driver for denne endringen.


I mai 2018 åpnet hermes sin 34. butikk i det amerikanske markedet ved kjøpesenteret Stanford i silisiumdalen, og to andre franske luksusmerker, Louis Vuitton og Cartier, åpnet også nye butikker i nærheten.


I tillegg utstedte den franske luksusvarehandelsforeningen Comite Colbert i silicon Valley, 2017 til 50 selskaper i silisiumdalsstiftere og venturekapitalister i desember 2018 på invitasjon fra Paris, og viste dem rundt verkstedet for luksusvarerindustrien, for å vise Franske parfymer, lærvarer, viner og profesjonell kunnskap innen bil og så videre, inviterer dem også til å delta på seminaret som arrangeres av flere merker samlet.


Slik innsats kan være mer populær enn noensinne, da godt betalte teknologarbeidere møter en moteoppvåkning.

"Nå sier flere: 'Jeg vil skille seg ut' eller 'Jeg vil ikke se ut som alle andre,'" sa Hitchcock.


Det hjelper også teknologiselskaper med å utvikle selskapspolitikk som oppmuntrer til selvuttrykk.

Dagens Facebook har en grunnleggende regel om de ansattes kleskoder: vær deg selv. Janelle Gale, selskapets visepresident for menneskelige ressurser, sier at han ønsker at ansatte skal være som de er, og selv om dette kan føre til at noen ser ganske rufsete ut, gjør andre opp for det.


For å implementere denne regelen ytterligere, opprettet noen ansatte på Facebook en sosial klubb, Fashion @, der folk kan dele tips, favorittmote antrekk og merkevarer basert på deres felles interesser.

"Når du kommer til Facebook, vil du ikke være en samlet versjon av noe," sa Gale. "Fra måten du kommuniserer til hvordan du kler deg, ønsker den at du skal være basert på hva du virkelig tror."