De fire hotteste motetrendene i klærmarkedet i 2018

- Dec 18, 2018-

Trend 1: Leopard-trykk

Leopardtrykk har blitt en ikonisk tilstedeværelse i moteverdenen i 2018. Det kan sees på nesten alle moteklokker, frakker, kjoler, sko, tilbehør, til og med barneklær og herreklær.

I 2018 økte antall leopardprint-topper i voksent kvinnemarked i Storbritannia med 24 prosent år for år. I USA var leopardsko de mest populære, og sto for 32 prosent av markedet.

Etter trenden har forhandlere som Topman, River Island og ASOS også laget design for menn. Topmans kunder liker sebra- og slangetrykk, og skjorter er deres favoritt.


Trend 2: naturlig veske (sommer 2018 må)

Med forbedring av folks bevissthet om miljøvern, legger både forbrukere og forhandlere stor vekt på produkters bærekraft, og produkter laget av råvarer blir stadig mer akseptert av mennesker.

I 2018 dukket det opp et stort antall bambusvesker, håndvevde vesker og halmvesker på Instagram.

I USA, fra januar til april 2018, økte annonseringen relatert til håndveske av naturlig materiale 123%, med en gjennomsnittlig annonseringsrabatt på 35%, mens i Storbritannia økte annonseringen relatert til håndveske med naturlig materiale 249%, med en gjennomsnittlig annonseringsrabatt på 42%, med en vekst på året på 249%.

Når det gjelder materielle endringer, er kurvposer den mest solgte i Storbritannia, mens bambusvevde vesker nyter høyest rabatt.

 

Trend 3: Unisex-klær

Motetrender for 2018 avslører at detaljister tilpasser seg endrede holdninger til kjønn. Raske motegiganter som ASOS, Zara og H&M har lansert sine egne kjønnsnøytrale kolleksjoner.

På motebaner, der 64 modeller har innrømmet å være transkjønn eller homofil, har LHBTQ-grupper (lesbiske, homofile, bifile, transkjønnede, ikke-heterofile eller personer som ikke identifiserer seg med kjønnet på fødselen deres) fått oppmerksomhet og mainstream aksept.

Det er verdt å merke seg at fra januar til november 2018 dominerte luksusmarkedet det britiske klærmarkedet for ikke-kjønn, med avanserte detaljister som utgjorde 53,4% av markedsandelen, massemarkedet utgjorde 31,5% og andre markeder sto for 15,1 %.

ASOS er i forkant av massemarkedet for tiden, og Collusion er den siste kjønnsnøytrale kolleksjonen som utgjør 43% av den tilhørende produktforsyningen. Mens GAP og H&M lanserte kjønnsnøytralt denim i 2017, lanserte ingen av merkevarene en ny linje i 2018.

John Lewis har avslørt at barneklær under varehuset hans ikke lenger vil bli delt etter kjønn.


Trend 4: tykke pappasko

Kvinner bytter fra høye hæler til joggesko når de søker trøst i klærne. Folk bruker ikke bare joggesko for trening, de bruker dem på jobb.

I 2018 tilførte luksuriøse merkevarer og gatekjendiser drivstoff til ilden, med joggesko som en viktig trend i skomarkedet. Du kan finne nesten hver blogger med et skip lastet med balenciaga Triple S-sko, eller FILA Disruptor 2.

Forhandlere av massemarkeder går også fremover for å integrere denne trenden i sine egne merkevarer. Raske motemerker som Zara, Topshop og Pretty Little Thing lanserte kolleksjonene i begynnelsen av februar.

I tillegg er antallet sportsklær i Storbritannia og oss 200 prosent høyere enn i 2017, drevet av populariteten til trenere.