Hvilke Kjoler er Bedre - Bomull vs Polyester

- Jun 20, 2020-

Nedenfor har vi gitt noen generell informasjon om de 2 forskjellige typer stoffer, inkludert fordeler og ulemper, slik at du kan velge hvilket alternativ som er best for deg.


HVA ER BOMULL?

Bomull har eksistert i hundrevis av år, og det er popularitet i klær industrien er ikke avtagende. Ikke bare forekommer det naturlig, det er også et mykere alternativ enn polyesterplagg. Dess, ringspun VS konvensjonell bomull er det mykeste alternativet av alle og er vilt populært blant screenprintere og dekoratører.

Linen Blouse

Ekstra proffer for å velge bomull er at det er pustende (må ikke forveksles med fuktighettransporterende), komfortabel, og er for tiden det rimeligere alternativet (for nå). Bomull er en vare og kan svinge i pris, men det slår for tiden polyester i pris. Bomull er også et flott alternativ for de med sensitiv hud, da økologisk bomull er laget uten bruk av insektmidler, plantevernmidler og kjemikalier. For mange, oppsidene til å bruke bomull langt oppveier ulempene.

https://www.lancaifashion.com/cotton-and-linen-clothing/linen-dress/women-linen-and-cotton-dress.html


HVA ER POLYESTER?

Etter å ha blitt opprettet på 1940-tallet, har polyester eksistert i mer enn et halvt århundre. Som bomull, Det er et stadig mer populært alternativ i klær industrien. Polyester klær er mer rynkebestandig enn bomull, falmer mindre, og er langvarig og holdbar. Det er et flott alternativ for en restaurantarbeider som trenger en tøff skjorte for å tåle mye slitasje og vasking, og fordi polyester er mindre absorberende enn bomull, er det også mer flekkbestandig. Det er flere fukttransporterende alternativer tilgjengelig for ytelse og atletisk slitasje, som rett og slett ikke er tilgjengelig i 100% bomull. På baksiden er polyester mer sannsynlig å ha løp og trekker, men når det gjelder holdbarhet, er det optimalt.

Polyester Dress

https://www.lancaifashion.com/polyester-clothing/black-v-neck-summer-bodycon-dress.html


SOM ER BEST: BOMULL VS POLYESTER

Noen sier at det beste fra begge verdener er en blanding av 50% bomull og 50% polyester. Disse 50/50 blanding skjorter er generelt billigere enn 100% bomull, men likevel har mykhet som du finner i 100% bomull klær. Enda bedre, fordi disse skjortene er 50% polyester, vil du finne økt holdbarhet og et langvarig plagg.


Hvis du skal velge klær for dine skjermutskriftsbehov, er en ting å huske på hvilken type blekk som skal brukes. Ikke alle blekk er opprettet like, og som sådan må du finne ut om blekket er kompatibelt med klærne dine.


En god tommelfingerregel er at 100% bomullsskjorter kan skrives ut med de fleste tekstilblekk (det vil si vannbasert og plastisol). Men hvis du skal skrive ut på polyester- eller polyesterblandinger, må du sjekke med produsenten av blekket eller skjermutskriftsleverandøren for å sikre at du er god til å gå i blekkavdelingen.


Til slutt, er det Bomull vs Polyester?

Til syvende og sist er det ikke ett riktig svar når det gjelder hva som er det "beste" materialet for klær. Det er flere fordeler og ulemper med hver type plagg, så det er et spørsmål om å veie det viktigste for deg og gå derfra. Noter deg hva du liker og misliker med et bestemt plagg og merke for å holde oversikt over hva som fungerer og hva som ikke fungerer!


I en verden av tomme klær og det er uendelige alternativer, å ha en generell forståelse av forskjellene mellom bomull og polyester vil spare deg mange hodepine i fremtiden.