Pantsuits historie

- Oct 15, 2019-

En av de første parringene som dukket opp i American Vogue var september 1933-innslaget "dag og natt på Rivieraen", der Hollywood-skuespilleren Marlene Dietrich hadde på seg en sommerparuit. Dietrich og Katharine Hepburn og Greta garbo har blant annet forårsaket sjokk ved å våge å bruke disse antrekkene offentlig. Å ha på seg bukser er iboende kontroversielt, men det er enda mer å ha på seg dress. Fram til 1950-årene var det mulig for kvinner å bli arrestert for å "etterligne menn" ved å ha på seg drakter.

1569738312_gKizHX

I andre verdenskrig hadde noen kvinner bukser eller kjeledress for mer praktiske eller farlige jobber. Imidlertid var det først på 1960-tallet at ideen om å ha på seg buksedress fikk større offentlig støtte. En helsides fotoshoot av fotograf Horst p. Horst for utgaven av American Vogue fra mars 1964 ble omtalt i en artikkel med tittelen "Nolan Norells fremtidsrettede buksedrakt." Magasinet kalte antrekket "det ultimate reiseantrekket" og "essensen av moderne bukser: ren mote, lett å fikse, moderne."

I 1966 introduserte Yves SaintLaurent røykekjolen, som var en elegant kveldskjole. På den tiden var stilen fremdeles så kontroversiell at den amerikanske sosialisten Nan Kempner ble avvist av en trendy restaurant i New York City for å ha på seg dress enn et skjørt eller skjørt (ryktene sier at hun tok av seg buksene og behandlet blazeren hennes som en veldig kort skjørt) .Life-magasinet, utgitt i 1968, viser hvor kontroversiell moten: på de første sidene klager en mannlig skribent Yves Saint Laurent buksedress for kjønnsstandard "bortgang" tilsett bensin til ilden, men magasinet har publisert en kvinne bak kommentaren: "en godt skreddersydd dress som passer best for å ha på seg i byen." Når det gjelder restauranter som nekter å servere kvinner i bukser, sa kvinnen: "Jeg vil heller bytte restauranten min enn kjolen."

Mange kvinner bruker nå buksedrakter for å stemme på kvinnelige politikere som et nikk til kjolens feministiske historie. I 2019 hadde dusinvis av kvinnelige amerikanske kongressmedlemmer hvitt for staten av unionsadressen (mange av dem buksedrakter) - et budskap om enhet gjennom klær som kom med den tidlige kvinne-stemmerbevegelsen og ga uttrykk for støtte til kvinnesaker. I mellomtiden viste designerne ElieSaab og Alberta Ferreti buksedress på showene våren 2019.