Gjenvinning av avfall - Avfallstekstiler omgjort til byggematerialer

- Sep 27, 2018-

I EU blir bare en fjerdedel av de estimerte 5,8m tonene av avfallstekstiler produsert årlig resirkulert, mens resten blir dratt til søppelfylling eller forbrenning, ifølge en studie fra Madrid teknologiske institutt i Spania. I et nytt forsøk har forskere ved Madrid teknologiske institutt gjort tekstil avfall til miljøvennlige innendørs veggpaneler.

 

Disse avfallstekstilene kommer hovedsakelig fra klesproduksjonsindustrien. Siden disse råvarene kommer fra produktene som har bestått inspeksjonen, trenger ikke dette avfallet å behandles spesielt på forhånd, men trenger bare å kuttes og knuses. Forskerne hentet ut tekstilfibrene som trengs for å lage veggpanelene.

 

Etter at tekstilfibrene er trukket ut, limes de sammen med et bindemiddel som kalles hard kalk for å lage en veggplate. Sammenlignet med andre kjemiske bindemidler har naturlig vannhard kalk fordelene med å være mindre brennbar og fri for giftig gass, og er mer egnet for produksjon av innendørs byggematerialer.

 

Brettet som lager hengende veggplate for å ha karakteristikk med lav tetthet, selv vekt er også langt under det vanlige veggplaten på markedet. Når det gjelder varmeisolering og lydisolering, har tekstilfiber laget av veggpaneler ytelse enn de vanlige veggpanelene mye bedre.

 

Den termiske konduktiviteten til veggplaten er 1/2 av den for andre vanlige veggplater. Samtidig forbedrer introduksjonen av tekstilfiber lydabsorberingsevnen til veggplaten for å oppnå bedre lydisoleringseffekt.