Xi, Putin møtes på G20-retningslinjene

- Dec 01, 2018-


Xi, Putin møtes på G20-sidelinjen


image

President Xi Jinping (L) møter sin russiske motpart Vladimir Putin, Buenos Aires, Argentina, 30. november 2018. [Foto / Xinhua]


BUENOS AIRES - President Xi Jinping møttes med sin russiske motpart, Vladimir Putin, her på fredag på sidelinjen til 13. gruppe av 20 (G20) toppmøtet.

Xi sa at utviklingen av forbindelsene mellom Kina og Russland har sterk intern dynamikk og et lyst perspektiv, da det går med utviklingen av tiden og ambisjonene til begge folkene.

Xi hevdet de nye prestasjonene i bilateralt samarbeid på ulike felt i år, og Xi sa at Kina og Russland vil holde store og fargerike aktiviteter for å feire 70-årsjubileet for deres diplomatiske forbindelser neste år og streve for mer synlige resultater i bilateralt praktisk samarbeid.

Xi understreket den viktige styringsrolle de to landenes statsoverhoder spiller for å fremme det bilaterale forholdet, noe som tyder på at de to sidene beholder tradisjonen med årlige presidens gjensidige besøk.

Kina og Russland, sa han, skal jobbe sammen for å styrke tilpasningen av Belt og Road Initiative og Eurasian Economic Union, og utdype samarbeidet innen handel, økonomi, energi, teknologi og andre sektorer så vel som på subnasjonalt nivå.

Xi oppfordret de to landene til å øke koordineringen i multilaterale mekanismer, inkludert G20 og BRICS, og forene alle parter som er opptatt av å opprettholde multilateralisme, sikre de grunnleggende verdiene og grunnleggende reglene i Verdenshandelsorganisasjonen, støtte handelsliberalisering og tilrettelegging, og motsette proteksjonisme og unilateralisme.

Putin, for hans del, sa at det er av stor betydning å opprettholde nærtstående utvekslinger mellom de to landene.

Han snakket høyt om det fruktbare bilaterale samarbeidet på ulike områder, med henvisning til raskt voksende handel, jevn fremgang på områder som produksjon, høyteknologi og landbruk, jevn implementering av store prosjekter og effektiv koordinering av internasjonale og regionale forhold.

Russland er forpliktet til å utdype praktisk samarbeid og samordning med Kina for å sikre global fred og sikkerhet og bygge en åpen verdensøkonomi, sa Putin.

De to presidenter utvekslet også syn på noen store internasjonale og regionale saker i dagens verden.